Föräldrar

Hej har en fråga, om jag är 18 är det möjligt för mina föräldrar att tvinga mig att gå på piss, rökte när jag var 17 men vart ren i ca 8 månader men mina föräldrar vill fortfarande att jag ska gå på piss, är det så att när jag är 18

Hej! Om du bor hemma hos dina föräldrar så kan dom såklart ställa krav på din drogfrihet oavsett om du är myndig eller inte, men ingen kan tvinga dig att lämna urinprover. Prata med dina föräldrar. Det kanske är så att dom inte litar helt på att du har slutat röka? Om du inte har lämnat prover på lång tid så kan du ju kanske göra det för att visa dom?

Hej, Min lillebror har i förtroende berättat att han ibland röker Hasch, jag kan inte berätta för mamma och pappa då kommer han inte ha något förtroende för mig samtidigt får jag honom inte att förstå att han ska sluta med det där, Kan jag anmäla honom

Hej!

Hur gammal måste man vara för att gå på piss och möten själv? Kan man begära de eller måste förälder följa med tills man fyller 18? Men speciellt, får man inte gå på piss prover själv oavsätt ålder?

Om du är under 18 så kan du och dina föräldrar komma överens med öppenvården om ett upplägg för möten och provtagningar som passar er bäst. Ta upp frågan med de kontakter som ni träffar hos oss.

Hej. Vi har nyligen fått veta att min bror använder, och har sålt cannabis. Vad vi har förstått av vänner till honom som pratat med oss och med tanke på dom fimpar vi hittat..

Hej! Det låter som att ni befinner er i en tuff situation! Det är alltid svårt att se närstående fara illa och inte vilja ta emot den hjälp som finns. Din bror har tur som har dig och er mamma som finns till för honom!

anhorigstodet.se kan ni hitta bra information som kanske kan vara till er hjälp

Inom vården råder sekretess, men vi är skyldiga att anmäla allvarliga brott som kan ge mer än två års fängelse.

Subscribe to RSS - Föräldrar