Maria Ungdom

Hej! Ifall Jag kommer med mitt barn och tar drogtest, hur lång tid tar det tills ni ger svar tillbaka?

Hej! Om man kommer på ett första besök så har man ett samtal, träffar en läkare och lämnar ett urinprov. Urinproven skickas sen till laboratorie för analys och man brukar få provsvaret på det återbesök som planeras in någon vecka senare. Här kan du läsa lite mer om hur ett besök går till: Akut hjälp
Välkomna!

Jag kanske ska få va där över en natt innan placering (tillfriskning) Om någon vecka, de jag undrar är vad får man göra hur e rummet, får man ha med sig en mp3?

Hej! Rummen är vanliga patientrum med säng, toalett och dusch. Det finns två sängar i varje rum och är det många inneliggande inne samtidigt så kan du behöva dela rum med annan ungdom. Man får tyvärr inte ha med sig mp3-spelare in på avdelningen. Vi tar hand om alla värdesaker och låser in dessa under inläggningen. På avdelningen så går det att aktivera sig med flera olika saker som pingis, biljard, träna i gymmet, se på film, spela spel m.m. Om du vill lyssna på musik så finns det möjlighet att ha en radio på rummet. Välkommen!

Hej! Vi har ett 14 årig tonårspojke och vi upptäckte igår kväll att han beställde LSD genom internet. Min fru hittade ett kuvert med en liten dos LSD som levererats från Tyskland genom vanlig post.

Hej! Att beställa droger på nätet innebär inte bara risken att åka fast för tull och polis, utan också att man inte har en aning om vad preparatet verkligen innehåller. LSD är en mycket farlig drog då den påverkar varje användare individuellt. Att prata med skolan och ta kontakt med Maria Ungdom är en klok idé. Om ni sen ska kontakta polisen är helt upp till er.

Hej, hur gammal får man vara för att ta ett drogtest hos er? Jag är 23 år och vart kan man göra det gratis eller hyfsat billigt?

Hej! Maria Ungdoms akut tar emot ungdomar upp till 20 år. Vissa av våra lokala öppenvårdsmottagningar tar dock emot ungdomar som är äldre. Du hittar kontaktinformation till dessa i länkarna nedan. Välkommen!

- MiniMarior - Stockholm
- För unga vuxna upp till 25 år

Om skolan vill ta urinprov på dig men du vägrar och du är under 17 och du säger att du vill gå till maria måste dem gå med på det då?

Jag vet inte hur vanligt det är att skolorna själva tar urinprov på sina elever? Det vi är vana med är att man uppmanas att åka in till oss för att ta provet där. Om det ändå är så och du hellre vill komma till oss så kan du ju föreslå det till din skola.

Jag har en kompis som hade ett oförberett pissprov ett halvår efteråt han hade slutat på minimaria, kommer ni göra oförberedda pissprover efter man har slutat och inte är över 18 år ?

Hur planeringen för en ungdom ser ut kan vara individuellt från person till person. Det kan också vara föräldrar, skola eller socialtjänst som kan begära att man lämnar nya urinprover.

Sidor

Subscribe to RSS - Maria Ungdom