Cannabis

Hej jag rökte cannabis typ 0.3 gram. Inte så stark weed. För 40 dagars sen. Där efter tog jag ett bloss efter 18 dagar. Så det var 18 dagar sen jag tog ett litet bloss. Kommer jag vara ren om polisen tar mitt urin på analys. PS röker 2-3 gånger året

Hej! Om man röker något bloss cannabis vid ett enstaka tillfälle kan det spåras i max ett par dagar i urinprov. Röker man ofta och mer regelbundet så kan det spåras i ett par veckor.

Hej har en fråga, om jag är 18 är det möjligt för mina föräldrar att tvinga mig att gå på piss, rökte när jag var 17 men vart ren i ca 8 månader men mina föräldrar vill fortfarande att jag ska gå på piss, är det så att när jag är 18

Hej! Om du bor hemma hos dina föräldrar så kan dom såklart ställa krav på din drogfrihet oavsett om du är myndig eller inte, men ingen kan tvinga dig att lämna urinprover. Prata med dina föräldrar. Det kanske är så att dom inte litar helt på att du har slutat röka? Om du inte har lämnat prover på lång tid så kan du ju kanske göra det för att visa dom?

Hej! Jag har börjat tröttna på alkohol och alla dess hemska bieffekter och vad det gör med folk. Har ner och mer börjat använda cannabis på fester och liknande sammanhang istället pga att jag behåller kontrollen, inte får någon bakfylla och fortfarande

Hej! Som du säkert förstår så tänker vi inte välja mellan alkohol och cannabis, men att du tar dig tid att skriva frågan till oss tyder ändå på att du känner en oro och osäkerhet kring båda drogerna. Vi hoppas såklart att du kan uppleva att du "är dig själv" utan några droger alls.

Rent konkret så är de tre droger som orsakar människa och samhälle mest skada i ordningen:

Tobak - Alkohol - Cannabis.

Jag hade precis fyllt 15 när jag åkte fast för snatteri (öl och energidricka) och fick böter på 500 kr som vi inte betalade eftersom de aldrig hörde av sig... när kommer min prick försvinna?

Hej! Gällande snatteri, och eventuella påföljder av detta, så får du ställa din fråga till polisen. Maria Ungdom är ett sjukhus och har ingen insikt i polisens arbete.

Man hamnar inte i belastningsregistret genom kontakten med Maria Ungdom. Dina uppgifter och journal hos oss är skyddade enligt sekretess. Enda gången vi har skyldighet att anmäla till polisen är om det framkommer uppgifter om grova brott som kan ge mer än två års fängelse. Är man under 18 år så meddelas alltid vårdnadshavare och din kommuns socialtjänst. (socialtjänstens journal är också skyddad av sekretess).

Hej! Är 14 år och rökte på igår, undra om socialtjänsten kan ta iväg mig. För jag blev nämligen polisanmäld, undrar bara för jag är orolig! Tack för svar!

Hej! Vi kan inte riktigt svara på hur socialtjänsten arbetar, men jag tror inte att du behöver oroa dig!

Om du har rökt cannabis och blivit tagen av polisen så kommer du i första hand erbjudas vård och stöd att sluta röka. För att bli omhändertagen enligt LVU (Lagen om vård av unga) så pratar man om följande orsaker:

Socialtjänsten kan besluta att ungdomar under 18 år kan omhändertas/ges vård utan samtycke av två skäl:

- att det är brister i omsorgen eller dåliga hemförhållanden, t.ex. förtryck, hot och våld.

Hej! Det är så att jag har rökt marijuana och lite hasch i senaste månaden, ungefär 10 jointar och av varje joint så har jag tagit ungefär 5-6bloss. Jag är en kille på 168cm och väger ungefär 47kg.

Hej! Vad bra att du bestämt dig för att sluta röka cannabis!

Det finns tyvärr inga bra formler som gör att man kan räkna ut detta exakt beroende på antal bloss, vikt och längd, o.s.v. Om du har rökt i en månad så kommer det uppskattningsvis kunna spåras i lite mer än en vecka.

Hej hej har rökt cannabis ett bra tag och nu när jag ska sluta ett tag så får jag typ 20 attacker om dagen där jag blir yr rädd och bara konstig i typ 10sek

Hej, och grattis till ett bra beslut!

När man slutar röka cannabis så kan man till en början få olika typer av symtom och besvär (både fysiska och psykiska) då hjärnan börjar att försöka återhämta sig från drogen. Dessa besvär kommer att minska med tiden om du fortsätter att hålla dig från att röka.

Hej, Min lillebror har i förtroende berättat att han ibland röker Hasch, jag kan inte berätta för mamma och pappa då kommer han inte ha något förtroende för mig samtidigt får jag honom inte att förstå att han ska sluta med det där, Kan jag anmäla honom

Hej!

Sidor

Subscribe to RSS - Cannabis