Frågor & Svar:

Fråga: Hej, För ca ett år sen fick jag en amfetaminpsykos. Psykosen var fruktansvärd och jag vill aldrig att det ska hända igen. Men mitt drogsug är så jävla starkt. Jag hade använt amfetamin regelbundet i några månader innan psykosen kom från ingenstans och när jag kom ur den lovade jag mig själv att aldrig röra skiten igen. Men som sagt ökar mitt drogsug för varje dag och minnena från psykosen bleknar och idiot som jag är har jag börjat hänga med samma personer som innan. Jag har aldrig varit i kontakt med Maria Ungdom utan vårdades inom psykiatrin men fick ingen vård för mitt missbruk, fick bara mediciner tills psykosen var över. Jag har försökt slänga mina gamla sprutor men jag klarar inte av det utifall jag skulle få knark erbjudet. Jag letar inte aktivt efter det, men om jag blev erbjuden skulle jag ta, det vet jag. Kan jag bara dyka upp där närsomhelst? Går det att komma trots att jag är drogfri just nu? Vad skulle hända om jag kom? Jag är 18 år och jag använder inte amfetamin just nu, men det är kämpigt att stå emot varje dag och jag vet att jag kommer ge efter och fastna igen.
Maria Ungdom svarar:

Hej! Jag förstår att din psykos verkligen måste ha varit en skrämmande upplevelse. Hoppas att du aldrig behöver hamna där igen.

Du är självklart varmt välkommen till oss för ett möte och samtal även om du just nu är drogfri. En stor del av vårt arbete handlar om t.ex återfallsprevention, och det låter som att du skulle kunna behöva stöd i att hantera ditt sug efter drogen. Det finns flera vägar dit.

Vid ett besök på akuten så får du prata med vår personal och träffa en läkare som undersöker dig och bedömer vilken typ av vidare planering som kan vara till din hjälp. Du kan komma när som helst när det passar dig.

Slå gärna en signal till akuten om du har några mer funderingar: 08 - 123 474 10

Välkommen!

» Läs vad andra har frågat om Droger eller Maria Ungdom