Frågor & Svar:

Fråga: Jag hade precis fyllt 15 när jag åkte fast för snatteri (öl och energidricka) och fick böter på 500 kr som vi inte betalade eftersom de aldrig hörde av sig... när kommer min prick försvinna? Och eftersom vi inte behövde betala några, vad innebär det? Flera månader senare så blev jag hämtad av ambulansen pga alkoholförgiftning på 2 promille och så visade sig även att jag hade cannabis i blodet, hur länge kommer den pricken vara kvar? Om jag söker sommar jobbar nu när jag är 16, kommer det visas på mitt cv?
Maria Ungdom svarar:

Hej! Gällande snatteri, och eventuella påföljder av detta, så får du ställa din fråga till polisen. Maria Ungdom är ett sjukhus och har ingen insikt i polisens arbete.

Man hamnar inte i belastningsregistret genom kontakten med Maria Ungdom. Dina uppgifter och journal hos oss är skyddade enligt sekretess. Enda gången vi har skyldighet att anmäla till polisen är om det framkommer uppgifter om grova brott som kan ge mer än två års fängelse. Är man under 18 år så meddelas alltid vårdnadshavare och din kommuns socialtjänst. (socialtjänstens journal är också skyddad av sekretess).

» Läs vad andra har frågat om Alkohol eller Cannabis eller Maria Ungdom