Frågor & Svar:

Fråga: Hej! jag är en tjej som mår faktis skit av allt. Jag har det senaste börjat röka sen gick det över till att jag börjat rök på hasch weed allt det där. Och dricka oxå. och dom flesta i min umgänge nu är såna som antingen röker på eller säljer droger. )jag har gjort detta nu flera ggr nu det senast året kan hänt en dag flera ggr. Jag har gått till skolan jag som är påverkat o alltid skyllt på mina allergier men mina skolvärdar har misstänkt nåt då jg en dag rökte i närheten av skolan. Jag vet inte men allt detta känns fel men samtidigt känns det som det inte finns någon återvändo utan jag är fast bland brott droger o dricka så jag vet inte vad jag ska göra behöver hjälp. Vad händer om jg kommer till er?kommer jag få sitta inne eller hur funkar det hos er?
Maria Ungdom svarar:

Hej!

Tråkigt att höra att du mår så dåligt! Självklart så finns det möjlighet att vända på allt så att du kommer på fötter igen. Kombinationen droger och dåligt mående blir snabbt en dålig spiral som det kan vara svårt att ta sig ur. Att du skriver till oss om dina problem visar ändå att du är beredd att söka hjälp och att du har en önskan att må bra igen.

Vårt arbete är att hjälpa ungdomar som befinner sig i din situation, och det snabbaste sättet är att ta kontakt med vår akutmottagning antingen genom ett besök eller via telefon 08 -123 474 10. Du kommer då att få träffa en läkare som bedömer hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig vidare. Om det behövs så kan du erbjudas inläggning ett par dagar för att sen fortsätta inom öppenvården.

Läs mer på vår webbplats om hur du kan gå tillväga.

Välkommen!

» Läs vad andra har frågat om Alkohol eller Droger